In november 2018 reisde ik een week lang met de trein dwars door Duitsland. Ik interviewde vier handbalsters, drie volleybalsters en voetballer Henk Veerman. Ook bezocht ik de handbalwedstrijd Bietigheim – Vipers Kristiansand en het volleybalduel tussen Schwerin en Ladies in Black Aachen. Ik schreef verhalen voor AD Sportwereld, De Gelderlander en verschillende regionale titels van het AD.

Reisverslag.

Zondag 11 november
Met de trein van Arnhem naar Bietigheim (vlak bij Stuttgart) voor de Champions League-wedstrijd in het handbal tussen SG BBM Bietigheim en Kristiansand Vipers.


Maandag 12 november
Interviews met handbalsters Charris Rozemalen (AD Utrecht), Maura Visser (AD Den Haag) en Laura van der Heijden en Angela Malestein (AD Amersfoort).


Dinsdag 13 november
Met de trein van Bietigheim naar Hamburg. Interview met Henk Veerman, voetballer van cultclub FC St. Pauli.


Woensdag 14 november
Met de trein van Hamburg naar Schwerin. In het kasteelplaatsje had ik voor het AD in Rotterdam een interview met Tessa Polder, volleybalster van Schwerin. ’s Avonds bezocht ik de wedstrijd tegen Ladies in Black Aachen.


Donderdag 15 november
Een hele dag in de trein om van Schwerin naar Vilsbiburg te reizen. De trip van noord naar zuid duurde ruim 9 uur.


Vrijdag 16 november
Interviews met volleybalsters Myrthe Schoot en Iris Scholten. De verhalen moeten nog gepubliceerd worden in De Gelderlander. ’s Avonds maakte ik nog een treinreis naar München om daar te overnachten.


Zaterdag 17 november
Vanuit München met de trein terug naar Arnhem.

Verhalen van deze reis.

Andere reizen

Duitsland