Mijn eerste journalistieke buitenlandse trip. In december 2017 reisde ik twaalf dagen lang met de trein kriskras door Engeland. Ik had tien interviews, bezocht drie voetbalwedstrijden en zag tien verschillende plaatsen. Ik maakte foto’s en schreef verhalen voor De Gelderlander, VICE Sports, het AD, het Friesch Dagblad en De Limburger.

Reisverslag.

Woensdag 13 december:
Vlucht van Schiphol naar Londen City Airport. Meteen met de trein naar Sheffield.


Donderdag 14 december
Interviews met Joost van Aken (Friesch Dagblad) en Glenn Loovens (AD Rotterdam). Locatie: Sheffield Wednesday FC Training Ground.


Vrijdag 15 december
Toeschouwer bij de wedstrijd Sheffield Wednesday – Wolverhampton Wanderers in de Championship. Locatie: Stadion Hillsborough.


Zaterdag 16 december
Met de trein van Sheffield naar Crewe. Toeschouwer bij Crewe Alexandra – Crawley Town in de League Two. Locatie: Alexandra Stadium.


Zondag 17 december
Met de trein van Crewe naar Reading. Interview voor VICE Sports met Saïd Bakkati, assistent-trainer bij Reading. Locatie: Madejski Stadium. Noot: verhaal op eigen verzoek niet gepubliceerd.


Maandag 18 december
Met de trein van Reading naar Oxford. Interviews met Dwight Tiendalli en Gino van Kessel in de Covered Market.


Dinsdag 19 december
Met de trein van Oxford naar station Three Bridges. Interview met Moussa Sanoh bij hem thuis. Na het interview met de trein naar Brighton.


Woensdag 20 december
Met de trein op en neer van Brighton naar Crawley. Interview met Thomas Verheijdt bij hem thuis in Horsham.


Donderdag 21 december
Met de trein van Brighton naar Plymouth. ’s Avonds interview met Nadir Ciftci in Boston Tea Party.


Vrijdag 22 december
Interview met Robbert te Loeke in de rooftopbar van Hotel Crowne Plaza Plymouth. ’s Avonds laat nog op en neer met de trein van Plymouth naar Exeter voor een interview met Gevaro Nepomuceno in het Mercure Exeter Southgate Hotel.


Zaterdag 23 december
Toeschouwer bij de wedstrijd Plymouth Argyle – Oldham Athletic in de League One. Locatie: Home Park. Daarna met de trein naar Exeter voor de terugreis.


Zondag 24 december
Terug vanaf Exeter naar Schiphol.

Verhalen van deze reis.

Andere reizen

Engeland