Redactie.

Redactie.

Julian.

Pim.

Marlies.

Hefbruggen, vaten smeerolie en halve liters bier. Daar zat ik dan, in de voor mij totaal onbekende wereld van de garage. Weggestopt in het achterste hok van een autobedrijf op een troosteloos industrieterrein in Arnhem. Niet langer streed ik, Julian Droog, een paar keer per week als eindredacteur tegen de deadline of interviewde ik voetballers van Vitesse na een wedstrijd, maar zat ik te zweten op teksten over Financial Lease en de nieuwste Renault Master L3H2 met sidebars of imperiaal.

Toch ligt hier de basis van Redactie Droog 2.0.

Tijdens mijn studie Politicologie rolde ik de sportredactie van De Gelderlander op, waarna ik als freelancer onder de naam Redactie Droog mijn medianetwerk steeds verder uitbouwde. Ik schreef verhalen voor magazines, VICE, het AD en vrijwel alle regionale kranten. Ik reisde op eigen initiatief door Europa om verhalen te maken en werkte veel als eindredacteur voor De Gelderlander en het AD. 

Tot de coronacrisis begon en vrijwel al het journalistieke werk stil kwam te liggen. Twee bevriende ondernemers in de bedrijfswagenbranche hielpen mij uit de brand en vroegen mij de teksten op hun websites te verbeteren. En dus zat ik daar, achter in de garage webteksten te tikken. Ondertussen zag ik dat binnen die bedrijven allerlei mooie verhalen speelden, terwijl daar niets mee werd gedaan.

Ik verdiepte me in de marketingterm ‘storytelling’, schreef het verhaal van de bedrijven beter op en vond een nieuwe uitdaging: originele en goed geschreven blogs, verhalen en nieuwsbrieven maken voor organisaties en bedrijven. En dat doe ik tot de dag van vandaag. 

Maar niet langer alleen. Inmiddels ondersteunen we mooie bedrijven en organisaties met onze creativiteit en fijne pen. Zo is Redactie Droog, ooit met een knipoog bedacht, een echte redactie geworden. Met creatieve journalisten en tekstschrijvers die verhalen maken voor allerlei organisaties en bedrijven. Van de bedrijfswagendealer op de hoek, tot de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Wil je graag dat wij jullie helpen? Neem dan contact met ons op door een mail te schrijven of te bellen.