Over Redactie Droog.

Hefbruggen, vaten smeerolie en halve liters bier. Daar zat ik dan, in de voor mij totaal onbekende wereld van de garage. Weggestopt in het achterste hok van een autobedrijf op een industrieterrein in Arnhem. Niet langer streed ik, Julian Droog, een paar keer per week als eindredacteur tegen de deadline of interviewde ik sporters na een wedstrijd, maar zat ik te zweten op teksten over Financial Lease en de nieuwste Renault Master L3H2 met sidebars of imperiaal.

Toch ligt hier de basis van Redactie Droog 2.0.

Tekstschrijvers
Over ons pagina laten schrijven

Tijdens mijn studie Politicologie rolde ik de redactie van De Gelderlander op, waarna ik als freelancer onder de naam Redactie Droog een medianetwerk bouwde. Ik schreef verhalen voor allerlei magazines, VICE, het AD en vrijwel alle regionale kranten. Ik reisde op eigen initiatief door Europa om verhalen te maken en werkte veel als eindredacteur voor. 

Tot de coronacrisis begon en vrijwel al het journalistieke werk stil kwam te liggen. Twee bevriende ondernemers in de bedrijfswagenbranche hielpen mij uit de brand en vroegen mij de teksten op hun websites te verbeteren. En dus zat ik daar, achter in de garage, webteksten te tikken.

Ik verdiepte mij in de marketingterm ‘storytelling’, schreef het verhaal van de bedrijven beter op, kreeg allerlei leuke opdrachten en vond een nieuwe uitdaging: originele en goed geschreven blogs, verhalen en nieuwsbrieven maken voor organisaties en bedrijven.

En dat doe ik tot de dag van vandaag. Maar niet langer alleen. Inmiddels ondersteunen we met onze vaste kern en een aantal freelancers mooie bedrijven en organisaties met onze creativiteit en fijne pen.

Zo is Redactie Droog, ooit met een knipoog bedacht, een echte redactie geworden. Met creatieve, betrokken journalisten en tekstschrijvers, die verhalen maken voor allerlei organisaties en bedrijven. Van de bedrijfswagendealer op de hoek, tot de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Artikel laten schrijven

Samenwerken? 

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen? Bel of schrijf ons voor een kennismaking of vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.