Ubbink.

Voor het jubileumboek Verbonden maakten we in opdracht van Pavlov een reis door de wereld van Ubbink. We schreven 125 verhalen (!) over 125 jaar Ubbink. Daarna is een structurele samenwerking ontstaan. Zo schrijven we verhalen voor het personeelsblad Ubdate en maken we de blogs.

150+

Artistiek

Wallie Elizen kijkt naar het houten bord op een van de stellages waar hij vijf grappige striphoofden op heeft getekend. ‘Ach … dat is secondewerk’, zegt hij achteloos. Al 42 jaar versiert de Doesburgse heftruckchauffeur het magazijn van Ubbink met zijn tekeningen en cartoons.

In de ban van de Polyp

In de woonkamer van Rutger (31) staat een gondel. Terwijl de wanden rood kleuren door de verlichting van het attractiekarretje, kijkt hij naar zijn koninklijke Polyp-wand. Aan de muur foto’s van koningin Juliana en Willem-Alexander in de kermisattractie waar hij zo gek op is. “Je kan me een Polyp-diehard noemen.”

Slimme slang

Het zijn op het eerste oog onbeduidende details in de gevel van een woning. Maar achter de kleine roosters net boven het maaiveld schuilt een bijzondere wereld. De wereld van verbanden, bodemgassen en rechthoeken in ronde uitsparingen. De wereld van de vloerventilatiekoker.

MacGyver

John de Wild tuurt in zijn oude blauwe overall vanaf het verhoginkje door het plastic raam naar de vacuümvormmachine. Hij ziet hoe de kunststofplaat wordt verhit, de matrijs omhoog schiet en er twee nieuwe ketelbehuizingen ontstaan. “Na 45 jaar kan ik hier nog altijd uren naar kijken. Ik vind dit zo bijzonder.”

Ubbinks 'badavonturen'

In de Julianahal van de Utrechtse Jaarbeurs presenteert Ubbink in februari 1994 Schotse baden in Griekse sferen. Om op de vakbeurs voor verwarming, sanitair en klimaatbeheersing de aandacht te trekken met de Saffier, Briljant en Robijn heeft Reclamestudio Zelhem in opdracht van Ubbink een berg zand gestort.

Luchtverdeelkast in een ventilatiesysteem

Vanwege de energietransitie en beter geïsoleerde woningen wordt steeds vaker gekozen voor balansventilatie. Dat betekent dat de nodige leidingen verwerkt moeten worden in de vloeren en plafonds. Waarom het handig is om een luchtverdeelkast in zo’n ventilatiesysteem te gebruiken, leggen we aan je uit.

Ook samenwerken? 

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen? Bel of schrijf ons voor een kennismaking of vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.